Drejtori i Përgjithshëm

Dr. Astrit BECI

Multimedia

Pacientët, të cilët kanë probleme të zemrës, kanë nisur të përfitojnë shërbime falas edhe në spitalet jopublike. Drejtori i Fondit të Detyrueshëm të Kudjesit Shëndetësor, Astrit Beci, ka asistuar gjatë procesit të koronarografisë së një pacienti në një nga spitalet private, i cili ka lidhur kontratë me Fondin. më shumë...

Filter 

 • Invalidet e luftes, certifikate nderi znj. Hana

  Keshilli i ministrave miratoi dje propozimin e Institutit te Sigurimeve te Kujdesit Shendetesor per heqjen e tarifes per recete per pensionistet. Perjashtohen nga pagesa e kesaj tarife te gjitha kategorite qe perfitojne 100% barna te rimbursueshme te cila...
 • ISKSH, bonuse deri ne nje page per QSH

  Drejtoresha e ISKSH-se, Elvana Hana: Financim shtese sipas arritjes së performancës dhe cilësisë së shërbimit që u ofrohet pacientëve në Qendrat Shëndetësore.Në zbatim të politikave të Qeverisë, e cila e konsideron sektor prioritar atë të...
 • ISKSH, kontrata me spitalet

  ISKSH harton kontratat me 39 spitalet publike. Hana: Kontratat shumë të rëndësishme për mbarëvajtjen e reformës. Penalitete për pagesat informaleInstituti i Sigurimeve të Kujdesit Shëndetësor mbështetur nga fondacionin gjerman “Friedrich Ebe...
 • Shpërndahet bonusi për QSH

  Shperndahet bonusi per Qendrat Shendetesore. Rriten treguesit e performancesRriten ndjeshëm treguesit e performancës së qendrave shëndetësore krahasuar me nisjen e reformës në shërbimin shëndetësor parësor. Vendosja e standarteve për performan...
 • Shperblimet, mbi pagen aktuale

  Ne sherbimin shendetesor paresor pritet te nise nje reforme e rendesisshme qe ka te beje me shtrirjen e skemes se sigurimeve shendetesore ne te gjithe kete sherbim. Ne vazhden e takimeve me mjeket, drejtoresha e Institutit te Sigurimeve te Kujdesit Shende...
 • Sponsorizimet

  Sponsorizim ne mase i mjekeve nga firmat farmaceutikeNje prej fenomeneve qe rendon padrejtesisht financat e ISKSH-se eshte dhe sponsorizimi qe firmat farmaceutike ju bejne mjekeve te familjes me qellim qe ata te pershkruajne vetem ilacet e tyre dhe ti par...
 • ISKSH: Rriten pagat per 20 mije mjeke e infermiere

  Drejtoresha e ISKSH-se Elvana Hana: Rritja sipas kategorive/ Paga mesatare per mjeket e familjes bëhet nga rreth 50.000 mije leke ne zonat qendrore, deri ne 80.000 leke te reja ne zonat e thella. Rriten dhe pagat e Spitaleve.ISKSH rrit pagat e mjekeve dh...
 • Kerkohen me shume fonde

  Eshte e ditur tashme se ne Shendetesi fondet jane gjithnje te pamjaftueshme krahasimisht me nevojat e kerkesat dhe ajo qe nevojitet me se shumti eshte racionaliteti i perdorimit te tyre. Ulja e ndjeshme e abuzimeve e arritur kete vit fale punes se kryer n...
 • Ankesa ne numrat e telefonit

  Instituti i Sigurimeve te Kujdesit Shendetesor prej 1 muaji ka vene ne sherbim te qytetareve 2 numra telefoni per te paraqitur ankesat e tyre ne drejtim te cilesise se sherbimit mjekesor qe ju ofrohet ne poliklinika nga mjeket e familjes. Numrat e telefon...
 • Kontroll per diagnozat

  Instituti i Sigurimeve te Kujdesit Shendetesor ka nisur kontrolle ne te gjithe vendin per mjeket qe ndryshojne diagnozat e te semureve, me qellim qe te japin disa barna te caktuara me rimbursim, te cilat aktualisht jane percaktuar per nje kategori te  se...
 • Lista e barnave te rimbursueshme...

  Lista e barnave te rimbursueshme eshte ndertuar mbi parimin e listave thelbesore te barnave. Per te menjanuar efektet negative te tregut farmceutik dhe per te ndihmuar mjeket ne trajtimin medikamentoz te te semureve, Komiteti I Ekerpeteve te OBSH ne vitin...
 • Kontrata kolektive

  ISKSH firmos me Sindikatat kontraten kolektive te punes.Drejtoresha e Institutit te Sigurimeve te Kujdesit Shendetesor, znj.Elvana Hana ka firmosur kontraten kolektive te punes me Federaten e Sindikatave te Shendetesise se Shqiperise te perfaqesuar nga kr...
 • Hana: Se shpejti receta elektronike per barnat e rimbursueshme

  Drejtoresha e Pergjithshme e ISKSH-se, Elvana Hana merr pjese ne konferencen me teme: ”Sigurimi i aksesit ndajISKSH: Te dhenat online, ulje abuzimeveHana: Se shpejti receta elektronike per barnat e rimbursuaraInstituti i Sigurimeve te Kujdesit Shendetes...
 • Drejtoresha ISKSH me biznesin: Ja perfitimet nga skema

  Drejtoresha e Institutit te Sigurimeve te Kujdesit Shendetesor, znj. Elvana Hana mori pjese sot ne konferencen me teme \"Punedhenesit dhe punemarresit perballe sistemit te sigurimeve shendetesore dhe shoqerore\", te organizuar nga Dhoma Amerikane e Tregti...
 • ISKSH, pacientet me kartele elektronike

  Hana: Sipermarje madhore depistimi, hedhja online e te dhenave dhe hartimi i regjistrit elektronik. Rreth 4 milione rezidente dhe jorezident te evidentuar nepermjet regjistrimit aktiv nga ana e mjekeve te familjes, bazuar ne deklaratat e banoreve. Nga hed...
 • Abuzimet nuk tolerohen

  Instituti I Sigurimeve te Kujdesit Shendetesor ka nisur analizat 6-mujore ne drejtorite rajonale te rretheve per te pare ecurine e treguesve te rimbursimit si dhe problematiken e mundshme gjate ketyre 6 muajve te pare. Ne kete kuader, drejtoresha e pergji...
 • Forumi i IV Ballkanik per Sigurimet Shendetesore

  Drejtoresha e ISKSH-së merr pjesë në Forumin e Katërt Ballkanik për Sigurimet Shëndetësore. Vlerësohen arritjet e Shqipërisë në shërbimin ParësorFinancimi i sistemit publik nga skema e sigurimeve shëndetësore dhe reformimi i sistemit shënd...
 • ISKSH: Opsionet tona per permiresimin e situates ne spitale

  Nga hulumtimi i hollesishem nga ana e specialisteve të ISKSH-së prane te gjithe spitaleve ne vend, jane vene re një sërë mangësi ne dhenien e sherbimit jo vetem në spitalet bashkiake, por edhe ato rajonale.Disa spitale në nivel bashkie nuk justifi...
 • Rritet perfitimi nga skema e sigurimeve

  Mbi 153 mijë persona janë pajisur për herë të parë me librezë shëndeti gjatë 3 muajve të parë të vitit 2010Hana: Rritet ndjeshëm perfitimi nga skema e sigurimeveTre-mujori i parë i vitit 2010 ka sjellë një rritje të konsiderueshme të pë...
 • Hyn ne fuqi lista e barnave 2010

  Duke filluar nga data 2 prill 2010, lista e re e barnave te rimbursueshme hyn ne fuqi dhe do te jete e gatshme per pacientet ne nevoje qe perfitojne nga rimbursimi I barnave qe mbulohet nga ISKSH.“Lista e re e barnave të rimbursueshme është pasuruar ...